Askøy Sportsdykkerklubb

Kom og dykk med oss!

Velkommen til Askøy Sportsdykkerklubb. Vi ønsker å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy. Klubben ble stiftet 01. januar 1979, og er tilknyttet Norges Dykkeforbund (NDF). 

Filtering by Category: Aktiviteter

Diversnight 2014

I kveld arrangerte Askøy Sportsdykkerklubb det årlige arrangementet Diversnight. Det er 6. gang klubben arrangerer nattdykket og i år var det 8 dykkere som hadde tatt turen til Kleppestø kai. Vi stilte også mannsterke på land, med 6 landkrabber.

Det var flotte forhold under årets nattdykk, så alt lå til rette for at dette atter en gang skulle bli et flott arrangement. Med til tider skyfri himmel, full måne og 7 grader for deltakerne på land, så hadde dykkerne behagelige 12-14 grader under vann. Etter usedvanlig mye nedbør de siste uken, så var nok ikke sikten optimal for årstiden vi nå er i. Det så derimot ikke ut til å ha påvirket dykkerne i noen stor grad. Det var bare store smil å se på ansiktene som dukket opp i overflaten etter noen og 40 minutter under vann.

Det ble som tidligere rapportert at våre flotte venner fra dypet, havmusa, igjen kom opp for å hilse på oss. Det var dessverre ikke alle dykkerne som fikk oppleve disse fantastiske skapningene som lever dypt der nede i Byfjorden. Videre ble det blant annet observert hummer, noen enorme taskekrabber, langfingerkreps, noen gyltefisker og flyndre.

Også i år stilte våre venner i Redningsselskapet og mannskapet på RS137 Kristian Gerhard Jebsen sine fasiliteter til vår disposisjon. De ordnet strøm til kokeplaten vår, slik at fiskesuppen ble satt på kok mens dykkerne var nede. Videre senket de dykkeleideren sin, så tente de lyskasterne både over og under vann. Vel oppe på platformen, så fikk dykkerne skylt utstyret sitt i ferskvann. Det er service det!

I tradisjon tro, så vanket det fiskesuppe og ikke minst kaffi og kaker til alle oppmøtte. 

Vi gleder oss allerede til neste års Diversnight..


Klubbdykk 18. mai

 

To dykkere og en dykkeleder hadde  troen på et fint dykk i dag. Turen gikk med båten ut til Marholmen ytterst i Davangervågen. Båten ble fortøyd i en lun vik og to ivrige dykkere forsvant i havet. Båtfører ble sittende på et svaberg med kaffikoppen og nøt livet. Etter drøyt 40 minutter kom begge dykkerene opp igjen glad og fornøyd. Det ble observert noen flyndrer og en del krabber. De fikk alle bli igjen på bunnen til en annen gang.

Båtmoteren viste seg ikke å være like fornøyd. Den nektet nemlig å starte. Heldigvis var det kjentfolk i båt i nærheten som var supergreie å slepe oss tilbake til hjemmehavnen :)