Askøy Sportsdykkerklubb

Kom og dykk med oss!

Velkommen til Askøy Sportsdykkerklubb. Vi ønsker å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy. Klubben ble stiftet 01. januar 1979, og er tilknyttet Norges Dykkeforbund (NDF). 

Klubbtur til Bømlo 2017

Nok  en gang ble det tur til Bømlo Sportsdykkere sitt fantastiske anlegg på Finnås. Denne gangen var det fem dykkere som ble med. De tre første som kom ned fikk til slutt tilgang på båt og fikk seg et greit dykk ikke langt fra klubbhuset. Dette resulterte i litt fangst til morgendagens fiskesuppe. Denne kvelden ble det imidlertid enkel servering med et par grandis og stekte pølser. Rett og slett skikkelig guttemat. 

Grytidlig lørdag morgen, etter en kraftig frokost var vi på ny i båten. Det var kraftige dønninger fra havet så vi valgte en forholdsvis rolig vik litt innenfor. Klokken 10 var første pulje i vannet ved Lykling. Her var det sandbunn, vegg og store steiner. Veldig variert og flott plass med andre ord. Tre spøkelsesteiner ble også hentet opp fra havbunnen.

Lørdagens ettermiddagsdykk ble lagt til Langestraumen godt innaskjærs. Vi bommet som vanlig litt på strømmen, men begge puljene fikk seg et fint dykk gjennom. Gruppe to kunne glede seg over skikkelig tivolidykking da de dro igjennom hele tre ganger. Middag i dag ble en base fra Toro ispedd reker, selvfanget kamskjell og trollkrabbeklør faktisk.

Søndag morgen var det strålende vær, men fremdeles for mye dønninger til å dra helt i havet. Valget ble derfor å dykke like innenfor Pålsholmen som ligger nesten helt i havgapet. De to puljene fikk helt forskjellige forhold. Pulje en stort sett sandbunn, mens pulje to fikk vegg, sand og noe kupert tareskog. Også i dag ble det tatt opp spøkelsesteiner. Totalt fem på helgen.

Alt i alt en meget vellykket tur også i år.