Askøy Sportsdykkerklubb

Kom og dykk med oss!

Velkommen til Askøy Sportsdykkerklubb. Vi ønsker å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy. Klubben ble stiftet 01. januar 1979, og er tilknyttet Norges Dykkeforbund (NDF). 

Klubbtur til Bømlo

For ganske nøyaktig to år siden var vi en gjeng fra klubben som reiste en helg til Bømlo. Vi tenkte det var på tide å gjenta suksessen. Syv ivrige dykkere meldte sin interesse og plutselig var vi på vei til Bømlo Sportsdykkere sine fantastiske dykke fasiliteter. Bare noen få steg fra kaikanten der den flotte dykkebåten ligger fortøyd entrer vi det flotte klubbhuset. I første etasje er det garderober, badstu og fyllepanel for 200 og 300 bar. Toppen på luksus finner man rett innenfor døren. Nemlig en dusjnisje med varmt vann, for skylling av drakt. Med drakten på :) I andre etasje er det koselig stue og kjøkken med alt man trenger pluss et par soverom. På hemsen er det rikelig med madrasser og plass til et lass med dykkere.

De to første kom tidlig på plass og rakk et dykk før resten av gjengen ankom. Da ble det nattdykk på resten. Sikten kunne vært bedre men vi fikk fyllt et fangstnett med kamskjell og en torsk i akkurat passe gryte størrelse var heldig og slapp unna med skrekken.

Lørdag morgen ble det en skikkelig frokost med egg og bacon før turen gikk ut i havgapet til øyen Toska. Siden storhavet var en smule hissig fant vi en lun vik på innsiden. Det ble dykket i to puljer og noen var heldigere med rutevalget enn andre. Det ene parat kom opp med et fangstnett så fullt at de nesten ikke fikk igjen låsen. Dermed var vi garantert Olavs kamskjellsuppe. Etter en enkel lunsj og to minutter på puten gikk turen mot Langestraumen. Første pulje bommet litt på tidevannet og fikk seg et lite "motstrømsdykk" mens siste gruppe traff perfekt og fikk oppleve en skikkelig tur gjennom strømmen.

I tillegg til et par pils sto det kamskjellsuppe og taco på menyen denne lørdags kvelden. Det smakte herlig og kokkene fikk rikelig med rosende ord.

Etter frokost vasket vi oss ut og gjorde oss klar til en tur vestover mot havet. I dag var det kanskje enda kraftigere sjø så vi valgt noen holmer litt lengre inne. Vi dykket på to forskjellige plasser og det ble observert en del flyndre og breiflabb.

Vi kunne vært heldigere med sikten under vann, men helt ille var det ikke. Også over vann var det noe skiftende og vi fikk oppleve alt fra deilig solskinn til regn og hagl. Men hva gjør vel det når man reiser på dykketur med så godt selskap som det vi gjorde.

En ting er helt sikkert. Det blir flere turer til Bømlo.

Her er en liten film snutt fra turen: (Som vanlig heller dårlig kvalitet, men god stemning)