Askøy Sportsdykkerklubb

Kom og dykk med oss!

Velkommen til Askøy Sportsdykkerklubb. Vi ønsker å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy. Klubben ble stiftet 01. januar 1979, og er tilknyttet Norges Dykkeforbund (NDF). 

Klubbdykk ved Lille Turøy bro

Det blåste friskt fra sør, så vi måtte lete litt etter en lokalitet som lå i le for vinden. Helgas klubbdykk tok vi ved Lille Turøy bro. Det ble litt klatring med utstyret på ryggen for å komme helt ned til vannet.

Dykkeplassen viste seg å være en positiv overraskelse, siden ingen av oss hadde dykket der før. Det var et flott undervannslandskap med masse tareskog og en stilig vegg. Sikten viste seg også å være bra. Vi hadde omkring 15-20 meter sikt under største delen av dykket, men det var litt partikler i vannet.

Dyrelivet var det heller ikke å utsette noe på. Vi traff på bl.a. en diger steinbit, rognkjeks, blåstål, rødnebb, lyr, berggylte og noen enorme taskekrabber som gjemte seg i bergsprekkene.

Det ble litt klatring i fjæra i det vi skulle opp på land. Med litt kaffe i kroppen, så var den endelige konklusjonen at dette var et flott klubbdykk.

Transient
Transient
Transient