Askøy Sportsdykkerklubb

Kom og dykk med oss!

Velkommen til Askøy Sportsdykkerklubb. Vi ønsker å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy. Klubben ble stiftet 01. januar 1979, og er tilknyttet Norges Dykkeforbund (NDF). 

Hva skjuler seg i Sørfjordens mørke dyp?

For å svare på spørsmålet først som sist:

Ingenting.

Jeg hadde fått et hett tips om hvor det skulle være mye pigghå nå på vinterstid. For å ikke dra med oss hele klubben på bomtur var vi to som skulle prøve lykken. Plutselig var vi fire. Flott med selskap. Det var første søndag i advent, fire grader og litt sludd i luften. Joda det var vinter så de måtte være her. Jeg hadde nesten ikke sovet hele natten og var spent som et barn på julaften.

Plassen het Staveneset like før Vaksdal. En ulovlig u-sving førte oss inn på en nedlagt jernbanelinje som noen med dårlig humor nå kalte vei. Merket med "ferdsel på eget ansvar".

Tyve minutter etter at vi hadde entret vannet så vi våre to første fisk. En blåstål og en rødnebb. Kanskje et gammelt ektepar. Utover dette så vi (jeg) kun en passe stor flyndre, noen pene anemoner og syv tusen kråkeboller.

Stemningen var likevel god etter dykket og det ble kaffi og noe hjemmebakst på alle sammen. Det er viktig å ikke gi opp så det blir nok en tur til ut på nyåret en gang